Kantine og catering

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

Innhold på kurset

Vårt kurs har som oppgave å lage daglig lunsjretter til kantina, produserer varme og kalde retter til konferanser og arrangementer og bake etter bestilling. Tempoet på kjøkkenet er høyt, og vi liker å lage retter som er sunne og faller i smak. Her jobber vi som et team og miljøet er godt. I tillegg til å få en innføring restaurant- og matfaget, lærer du mye om samarbeid, kundebehandling og å ta ansvar. Cafe og catering kurset er derfor et tilbud til deg som ønsker å jobbe med restaurant- og matbransjen ( f.eks. ferskvaredisk i butikk).

Læreplan

Opplæringen på dette kurset bygger på planen fra vg1, Restaurant- og matfag og den generelle delen av læreplanen.

Det er 3 hovedområder i læreplanen for Restaurant- og matfag:

  • Bransjefag og miljø
  • Kosthold og livsstil
  • Råstoff og produksjon

Opplæringen foregår mest på kjøkkenet og noen ganger i klasserommet, på turer og ekskursjoner.

Du vil også få lære:

  • å planlegge menyer
  • bestilling av råvarer
  • tilberedning av mat
  • rengjøring
  • salg i kafeen og kasseoppgjør
  • oppdekking til bestillinger

Velkommen til kurset vårt!

Instruktører:

Inger Johanne Borg (kursansvarlig)  og Trine Lieng Lislelid


Publisert 6. mars 2013, oppdatert 19. oktober 2018.