Digital opplæring fortsetter etter påske.

Skolen fortsetter som i dag med digital undervisning også første uken etter påske.

Viken fylkeskommune ønsker at både elever og ansatte skal kunne gå inn i påskeferien med mest mulig forutsigbarhet for hvordan oppstarten etter påske blir 

 

Siden 12. mars har Viken fylkeskommune gjennomført digital undervisning for videregående skoleelever. Samme dag kom meldingen fra regjeringen om at landets skoler og barnehager ble stengt, og elever og ansatte har de siste tre ukene i all hovedsak jobbet hjemmefra.  

For Viken fylkeskommunes del er det allerede nå klart at disse tiltakene videreføres også den første tiden etter påskeferien.  

– Vi fortsetter som nå, ikke minst fordi både skolene og kollektivselskapene vil trenge tid til å planlegge og forberede seg på en måte som ivaretar hensynet til smittevern dersom det kommer nye føringer fra nasjonale myndigheter, sier fungerende fylkesrådsleder Halvard Ingebrigtsen.  

 

Tirsdag 7.april redegjorde regjeringen for de nasjonale tiltakene etter påske.  Viken fylkeskommune følger utviklingen og myndighetenes råd fortløpende. Det kom fram at den digitale opplæringen skal fortsette foreløpig fram til 27.april, med en forsiktig oppstart for barnehager, og de fire første trinnene i barneskolen. Vi vil holde dere oppdatert i fht hva som skal skje i UngInvest AIB etter 27.april, så snart vi vet mer om dette.  

 

Vi takker for et godt samarbeid med både ungdommer og foreldre/foresatte i ukene som har gått, og ønsker alle en riktig god påske. Dere vet at dere kan ta kontakt med instruktører, lærere, rådgivere og avdelingsledere ved behov. Vi ser fram til å møte alle ungdommene digitalt onsdag 15.april og gleder oss til å fortsette det gode samarbeidet. 


Publisert 9. april 2020, oppdatert 9. april 2020.